Hjärtenholm

Vårt Café

_________________________

Utifrån det som växer omkring oss och med inspiration från omvärlden skapar vi mat och bakverk. Hos oss gifter sig småländska ingredienser med mattraditioner från andra håll i värden. Vi strävar efter att ha ekologiska och närproducerade ingredienser, gärna från våra egna odlingar. Allt vi serverar är vegetariskt eller veganskt.

Hos oss kan du fika eller äta en lättare lunch. Vi serverar tårtbitar och kakor, mackor och ibland mer lagad mat. Det mesta producerar vi själva och när vi inte räcker till köper vi gärna in från någon lokal producent.

Vårt kaffe kommer från lokala rosterier i södra Sverige. Rosterierna köper i sin tur in bönorna från noga utvalda plantage där odlarnas villkor och bönan kvalité är i centrum före prislappen. Vi server ofta två olika sorters bryggkaffe och när en barista är på plats alla möjliga espressobaserade kaffedrycker. 

exempel på meny.

Endast valda delar serveras dagligen. Vårt utbud och priser varierar från dag till dag och timme till timme. Ibland har vi lite mer och ibland har vi mindre. Men det vi serverar är alltid noga utvalt och gjort med kärlek och omtanke.

Mörk chokladtårta sötad med dadlar 
45 kr

Hjärtenholmsproducerad Tempeh serverad mellan två bröd med säsongens gröna tillbehör och dressing.
95 kr

Svart böntryffel doppad i kakao 
28 kr

Ogräsmacka
45 kr

Saft från Hjärtenholm 
29 kr

Hjortrontoppad getostkaka 
45 kr

Hampus soppa eller gryta gjord på vad köket eller trädgården har mycket av just nu. Serveras med bröd. 
95 kr

Trädgårdsmästarens syltbulle efter norskt recept
28 kr

Getosttoast
65 kr

Kaffe från lokala rosterier i södra Sverige
19 - 39 kr